Bakir İzetbegoviç: Türkiye, Erdoğan’la Yeniden Doğdu

Bosna Hersek’te yayın yapan Faktor.ba internet haber portalına bir mülakat veren İzetbegoviç, Erdoğan’la şahsi ilişkilerinin ne düzeyde olduğuna ve Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerinin seviyesine ilişkin bir suale cevabında “Erdoğan gerçekten olağanüstü bir lider ve dünyadaki en mahir liderlerden biri olduğuna şüphe yok.

Bosna Hersek 26.03.2021, 16:44 01.04.2021, 15:01
Bakir İzetbegoviç: Türkiye, Erdoğan’la Yeniden Doğdu

Demokratik Eylem Partisi (SDA) Başkanı Bakir İzetbegoviç, Erdoğan’ın dünyadaki en mahir liderlerden biri olduğunu ve Türkiye’nin Erdoğan’la yeniden doğduğunu söyledi.

Bosna Hersek’te yayın yapan Faktor.ba internet haber portalına bir mülakat veren İzetbegoviç, Erdoğan’la şahsi ilişkilerinin ne düzeyde olduğuna ve Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerinin seviyesine ilişkin bir suale cevabında “Erdoğan gerçekten olağanüstü bir lider ve dünyadaki en mahir liderlerden biri olduğuna şüphe yok. Türkiye onunla yeniden doğdu. Artık Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi değilim ve diğer devlet liderleriyle resmi türden irtibatım yok fakat dostum Erdoğan’la düzenli olarak görüşüyorum. Kısa süre evvel bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik ve her görüşmemizi kamuoyu ile paylaşma gereği duymuyorum. İki ülke arasındaki ilişkiler harikulade seviyede. Tüm fırsatların değerlendirilebilmesi ve daha hızlı hareket edilebilmesi halinde Bosna Hersek bundan daha fazla istifade edebilir. Örneğin Saraybosna-Belgrad otoyolunun inşası gereksiz yere beklemede. Sırbistan’da Türkler yolun bir kısmını çoktan beridir inşa ediyorlar” dedi.

Yorumlar (0)