Rama: Avrupa bizim için bir din

Arnavutluk 11.05.2021, 10:30 11.05.2021, 10:46
Rama: Avrupa bizim için bir din
© AA

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Avrupa Birliği’nin Arnavutluk için sadece siyasi bir destinasyon ya da hedef olmadığını, kendileri için Avrupa’nın bir din olduğunu ve Avrupa Birliği’ne üyelik yolundan asla ayrılmayacaklarını söyledi.

Arnavutluk’ta Nisan ayında yapılan seçimlerden galip ayrılarak üst üste üçüncü dönemini garantileyen Rama, Euronews’e verdiği mülakatta Arnavutluk’un AB’ye üyelik sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sürecin yeniden tıkanıklığa uğraması halinde planlarının ne olduğu yönündeki bir soruya cevabında Rama, “Bu yönde çalışmaya devam etmekten başka bir planımız yok zira Avrupa bizim için siyasi bir destinasyon veya hedef değil. Avrupa bir din ve Arnavutluk’ta hiç kimse bu dine ihanet edemez. Avrupa bizim için bir ahit.” diye konuştu.

Arnavutluk’un AB’ye üyelik için çalışmaya devam edeceğini söyleyen Rama, “Arnavutlar, Avrupa’nın bir parçası olmak için çalışmaktan asla yorgun düşmüş değildir. Elbette birbiri ardına yaşanan hayal kırıklıkları oldu ve Avrupa kendi sözlerini tutmadı. Fakat ödevimizi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz çünkü söylediğim gibi bizim için Avrupa'nın manası, komünizmden ayrıldığımız ilk günden beri aynı. Daha önce hiç seçme imkanımız olmadı ve nerede olacağımıza hep başkaları karar verdi. Tarihimizde ilk defa seçme imkanımız oldu.” dedi.

Balkan News

Yorumlar (0)