Aleksandar Vulin: “Karadağ, askeri hedef değil”

BALKANLAR 13.04.2022, 14:32 13.04.2022, 14:57
Aleksandar Vulin: “Karadağ, askeri hedef değil”
© AA

Sırbistan İçişleri Bakanı Aleksandar Vulin, Karadağ’ın Sırp ordusunun hedefi olmadığını söyledi.

Vulin, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic’in Sırbistan’ın silahlanmasının güvenlik endişesine neden olduğu yönündeki açıklamalarına cevap verdi.

Radikal açıklamalarıyla tanınan siyasetçi, Sırbistan’ın Karadağ’a girmek için ne Rus ne de Çin sistemlerine ihtiyacı olmadığını ve bunu orduyla değil atlı polislerle dahi yapabileceğini söyledi.

Vulin, “Milo'nun 30 yıllık ordu komutanlığından sonra Sırbistan Karadağ'a zarar vermek istese, Rus veya Çin sistemlerine ihtiyacımız olmazdı, bunu orduyla değil atlı polislerle dahi yapabiliriz. Karadağ, Sırbistan'ın askeri hedefi değildir. Diğer taraftan bu ülke hem Sırbistan polisi, hem Interpol hem de Europol'ün inceleme konusudur. Djukanovic yönetiminde, Karadağ Avrupa'ya peynirden fazla kokain ihraç etti“ dedi.

Balkan News

Yorumlar (0)