Hırvatistan, her yıl bir milyon fidan dikecek

BALKANLAR 03.11.2021, 11:54
Hırvatistan, her yıl bir milyon fidan dikecek
© Facebook

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, İskoçya’daki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda yaptığı konuşmada Hırvatistan’da 2030 yılına kadar yılda bir milyon ağaç dikileceği taahhüdünde bulundu.  

Konferansta Hırvatistan’ın Adriyatik Denizi’nin kendi yetki sahasındaki yüzde 30’unu koruyacağını söyleyen Plenkovic, ülkeye gelen turistlerin karbon salınımlarını tazmin edebilmek amacıyla da 2030’a kadar her yıl mevcut ağaçlandırma çalışmalarına ek olarak fazladan bir milyon fidan dikileceğini açıkladı.

Hırvatistan’ın tabiatı korumayı ciddiye aldığını ve ülkesinin Avrupa Birliği’nde karbon salınımı en az olan dördüncü ülke olduğunu vurgulayan Plenkovic, iklim değişikliğinin geri dönüşü mümkün olmayacak bir şekilde gelecek nesillerin hayatlarını kötüleştirebileceğini ifade etti.

Balkan News

Yorumlar (0)