Sırp uzman: Türkiye, Balkanlar’dan vazgeçmiyor

BALKANLAR 27.08.2021, 09:30
Sırp uzman: Türkiye, Balkanlar’dan vazgeçmiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bosna Hersek ve Karadağ’a gerçekleştireceği resmi ziyaretleri değerlendiren eski Sırp diplomat Zoran Milivojevic, ziyaretlerin Türkiye’nin Balkan politikasından geri adım atmadığını ve bölgedeki çıkarlarını genişletmeyi amaçladığını gösterdiğini söyledi.

Tanjug Ajansı’na konuşan Milivojevic, Cuma günü Bosna Hersek, Cumartesi günü de Karadağ’da temaslarda bulunacak Erdoğan’ın “Türkiye’nin kalesi” olan Saraybosna ile Ankara arasındaki ilişkileri güçlendireceğini ifade etti.

Erdoğan’ın Bosna Hersekli liderlerle görüşmesinde yeni Bosan Hersek Yüksek Temsilcisi ile ilgili konunun da görüşülmesinin beklendiğini söyleyen Milivojevic, burada Erdoğan’ın Boşnak tarafına Türkiye’nin desteğinin süreceği yönünde teminat vereceğini ileri sürdü.

Türkiye’nin Bosna Hersek’te önemli nüfuzu olan bölgesel bir güç olduğunu ifade eden Milivojevic, görüşmelerde Bosna Hersek’teki siyasi kriz ve Belgrad-Saraybosna otoyolunun inşa süreci gibi konuların da konuşulmasının beklendiğini ifade etti.

Milivojevic, Erdoğan’ın Karadağ ziyaretinin üç saiki olduğunu ve bunların Karadağ’daki Boşnak ve Arnavut azınlığın durumu, ekonomik ilişkiler ve yeni NATO üyesi Karadağ’ın ittifaktaki konumu olacağını ifade etti.

Balkan News

Yorumlar (0)