Banya Luka’da soykırım suçlusu Mladiç’e destek pankartı

Bosna Hersek 08.06.2021, 09:30
Banya Luka’da soykırım suçlusu Mladiç’e destek pankartı
© Facebook

Bosna Hersek’te Sırpların yoğun olarak yaşadığı Sırp Cumhuriyeti (RS) entitesindeki Banya Luka’da şehir merkezine soykırım suçlusu Ratko Mladiç’e destek pankartı asıldı.

Hollanda’nın Lahey kentindeki uluslararası mahkeme, Bosnalı Sırp ordusunun eski başkomutanı Ratko Mladiç hakkındaki nihai kararı bugün açıklayacak.

Mahkeme kararı öncesinde Banya Luka’nın şehir merkezindeki bir üst geçide “Lahey kararlarını tanımıyoruz. Sen Sırp Cumhuriyeti’nin onurusun” yazılı bir pankart asıldı.

Savaşta sivillerin öldürülmesine yönelik emirleri ses kayıtları ve belgelerle sabit olan soykırım suçlusu Mladiç, Bosnalı Sırp milliyetçileri tarafından kahraman olarak görülmeye devam ediyor.

1992-95 yılları arasında Bosna Hersek’teki savaş sırasında Srebrenitsa’da Müslümanlara yönelik soykırımdan, Bosna Hersek genelinde Müslüman ve Hırvatlara yönelik savaş suçlarından, Saraybosna kuşatması sırasında sivillerin terörize edilmesinden ve BM güçlerini rehin almak gibi suçlardan müebbet hapse mahkum edilen Mladiç, “adil yargılanmadığı” iddiasıyla hakkındaki karara itiraz etmişti.

Mladiç hakkındaki nihai kararın bugün yerel saatle 15:00’te açıklanması bekleniyor.

Balkan News

Yorumlar (0)