Dzaferovic: "2022’de aday olmayacağım"

Bosna Hersek 28.04.2021, 15:25 28.04.2021, 15:59
Dzaferovic: "2022’de aday olmayacağım"
© AA

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Sefik Dzaferovic (Şefik Caferoviç), bulunduğu makam için tekrar aday olmayacağını açıkladı.

Gazeteci Ademir Hrelja'ya yaptığı açıklamada Dzaferovic, “2022 yılında hiçbir pozisyon için aday olmayacağım. Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi inşallah SDA Başkanı Bakir İzetbegoviç olacak” diye konuştu.

Bosna Hersek’te kurucu halkları temsilen Boşnak, Hırvat ve Sırp üyeleri bulunan üçlü devlet başkanlığı konseyinin yeni üyelerinin seçimi, 2022 yılı Ekim ayında yapılacak. Konseyin Sırp üyesi, Bosnalı Sırpların yoğun olarak yaşadığı idari bölge Sırp Cumhuriyeti (RS) sakinleri tarafından, Boşnak ve Hırvat üyeler ise Boşnak ve Hırvatların yoğun olarak yaşadığı idari bölge olan Bosna Hersek Federasyonu (FBiH) sakinleri tarafından seçiliyor.

Balkan News

Yorumlar (0)