İngiltere Bosna Hersek'e askeri uzman gönderiyor
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki 'kötü huylu Rus etkisini' önlemek amacıyla Bosna Hersek'e iki askeri uzman göndereceklerini açıkladı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki 'menfi Rus etkisini' önlemek amacıyla Bosna Hersek'e iki askeri uzman göndereceklerini açıkladı.
Uzmanların, NATO misyonunu, istikrarı ve güvenliği desteklemek amacıyla gönderildiğini belirten Johnson, "Biri dezenformasyonla mücadele uzmanı, diğeri stratejik sivil savunma uzmanı olmak üzere iki uzman gönderiyoruz." dedi.
Bosna Hersek'in savaş sonrası en ciddi varoluş tehdidi ile karşı karşıya olduğuna işaret eden Johnson, uzmanların, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerine destek ve eğitim vereceğini kaydetti.
Johnson, "Dezenformasyonla mücadele uzmanı, NATO karargahını ve Bosna Hersek'in menfi etkilere karşı koyma yeteneğini güçlendirecek, böylece Rusya'nın ve diğer ülkelerin bölgede güvensizlik ortamı yaratma ve demokrasiyi baltalama çabasını ortadan kaldıracaktır." ifadelerini kullandı.
İngiltere'nin Bosna Hersek'e siber saldırıyla mücadele amacıyla 750 bin sterlinlik bir bütçe ayıracağını aktaran Johnson, Saraybosna Üniversitesi çatısı altında siber güvenlik merkezi açılacağını duyurdu.
Balkan News