Netanyahu’dan Bosnalı Sırp lider Dodik’e teşekkür

Bosna Hersek 21.05.2021, 15:28 21.05.2021, 15:31
Netanyahu’dan Bosnalı Sırp lider Dodik’e teşekkür
© AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Banya Luka‘daki Sırp Cumhuriyeti (RS) entitesi başkanlık sarayına İsrail bayrağı asarak İsrail’e desteğini vurgulayan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik'e teşekkür etti.

Başbakanlık ofisinden yolladığı teşekkür mektubunda Netanyahu, "Terör örgütlerinin vatandaşlarımıza rastgele roket fırlattığı bu zor zamanda bu dayanışma eylemini derinden takdir ediyoruz" dedi.

Netanyahu, İsrail vatandaşlarına yönelik tehdit ortadan kaldırılana kadar İsrail’in meşru müdafaa hakkına verilen desteğin devam etmesi halinde İsrail devletinin minnettar olacağını söyledi. Netanyahu "İsrail, güçlü kalıp daha önce yaptığımız gibi şimdi de mevcut zorluğun üstesinden gelecektir", diye ekledi.

Bosna Hersek dahilindeki Sırp Cumhuriyeti (RS) entitesinin idari merkezi konumundaki başkanlık sarayına da 13 Mayıs’ta İsrail bayrağının renkleri yansıtılmıştı.

Bosna Hersek’te Müslüman Boşnakların yoğun olarak yaşadığı birçok kentte Filistin’e destek gösterileri tertiplenmiş, başkent Saraybosna’da tarihi Vijecnica binasına Filistin bayrağı yansıtılmış, Mostar’da ise şehre ismini veren Mostar Köprüsü’ne dev bir Filistin bayrağı asılmıştı.

Balkan News

Yorumlar (0)