Turan: "Soykırımın unutulmaması için İstanbul’da da faaliyetlerimiz sürecek"

Bosna Hersek 11.07.2021, 15:11
Turan: "Soykırımın unutulmaması için İstanbul’da da faaliyetlerimiz sürecek"

Srebrenitsa Soykırımı’nın 26. yıl dönümü anma törenlerinde Türkiye’yi temsil eden heyette yer alan İstanbul Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Bosna Hersek’te genç yaşlı herkesin soykırımı unutmamış olmalarının sevindirici olduğunu söyledi. Turan, Balkan News’e yaptığı özel açıklamalarda Srebrenitsa Soykırımı’na ilişkin farkındalığın artırılması için İstanbul’da da çeşitli faaliyetlere imza attıklarını ifade etti.

Turan, “Bugün Potoçari Mezarlığı’nda Srebrentisa Soykırımı’nın 26. yılında biz de Srebrenitsa’dayız. Gerçekten çok anlamlı bir gün, acılarla dolu bir gün. Bugün bile halen acıları çok taze. Bunu hissetmek mümkün çünkü çocuklarını, eşlerini kaybetmiş birçok anneyle burada yüz yüze geliyoruz. Ama sevindirici tarafı, hem gençlerin hem de yaşlıların bu soykırımı unutmamış olmaları” diye konuştu.  Turan, “Ben de defalarca Bosna Hersek’e geldim ama Srebrenitsa’daki anma törenine ilk kez katılıyorum. Benim için de duygusasl bir gün. Tekrar şehitlerimize rahmet ve bu topraklarda esenlik, barış diliyorum” dedi.

Turan, “İstanbul’da Fatih Camii avlusunda UID ile beraber Srebrenitsa soykırımını anımsatacak bir fotoğraf sergimiz dün itibarıyla başladı ve inşallah üç gün devam edecek. İstanbul’da da soykırımı unutturmamak için bu tür faaliyetlere inşallah devam edeceğiz” dedi.

Balkan News

Yorumlar (0)