Vucic: ABD ve AB, Sırbistan’ı tehdit ediyor

Bosna Hersek 01.06.2021, 12:13
Vucic: ABD ve AB, Sırbistan’ı tehdit ediyor
© AA

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Avrupa Birliği ve ABD’nin Kosova sorununa çözüm için Sırbistan’a yaptıkları baskıyı artırdıklarını söyledi.

Pazartesi günü Sırbistan’da yayın yapan Happy TV’ye konuşan Vuçiç, AB ve ABD’nin Sırbistan’ın Kosova’yı tanımasını istediklerini fakat artan baskıya rağmen “paniğe yer olmadığını” söyledi. AB ve ABD’nin Sırbistan’ın ekonomik gelişimini engelleme tehdidiyle Sırbistan’ı köşeye sıkıştırdıklarını vurgulayan Vucic, Çinli bir yetkilinin kendisine Kosova meselesinin Sırbistan’ı yok etme planının bir parçası olduğunu anlattığını aktardı.

Kosova’yı tanıması konusunda İspanya’ya da baskı yapıldığını söyleyen Vucic, Yunanistan’ın üzerinde de benzer baskılar olduğunu fakat Yunanistan’ın Kosova’yı tanıma konusunda İsrail’in izinden gitmeyeceğini umduğunu söyledi.

“Büyük Arnavutluk” fikrine Batı’da sempatiyle yaklaşıldığını söyleyen Vucic, “Halihazırda bu konudaki tek değişiklik artık sadece Kosova’nın bağımsızlığını değil, Sırbistan’ın güneyini de içine alın Büyük Arnavutluk’u destekliyor olmaları” diye konuştu.

Balkan News

Yorumlar (0)