Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da yüzlerce gösterici, mevcut hükümete güvensizlik oyu verilmesi girişimini ve olası bir azınlık hükümetinin kurulmasını protesto etmek için dün akşam bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
İsa'nın Dirilişi Katedrali'nin yakınında toplandıktan sonra parlamento binasına gelen protestocular “DPS Hükümeti için oyları çalıyorlar“ yazılı bir pankart taşıdı.
Yürüyüş öncesinde katedralin önünde Demokratik Karadağ Milletvekili Momo Koprivica vatandaşlara hitap etti ve orada toplananlara “tüm vatandaşlarının ihtiyaçlarına uygun bir Karadağ'ı savunmak için“ birlikte hareket etmelerini söyledi.
Protestoya Gerçek Karadağ Partisi Başkanı Marko Milacic, ve Demokratik Cephe milletvekilleri de katıldı.
Podgoritsa'da protestoların Perşembe ve Pazar günleri de devam edeceği duyuruldu.
Karadağ'da hükümet aleyhindeki güvensizlik oylaması, 4 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.
Sırbistan ve Rusya yanlısı Demokratik Cephe'nin yeni hükümette yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor.
Balkan News