Escobar: “Sırp Belediyeler Birliği'nin kurulması kilit öneme sahip“

Kosova 18.07.2023, 16:00 18.07.2023, 16:04
Escobar: “Sırp Belediyeler Birliği'nin kurulması kilit öneme sahip“
© AA

Yarın ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi huzurunda sunum yapacak olan ABD'nin Batı Balkanlar Özel Temsilcisi Gabriel Escobar'ın raporuna göre, İlişkilerin Normalleşmesine Giden Yol ve Ek Uygulama Anlaşması'nın kilit unsurlarından biri, Priştine'nin Sırp Belediyeler Birliği'ni (ZSO) kurma yükümlülüğünü yerine getirmesi.

Escobar, Temsilciler Meclisi'nin internet sitesinde yayınlanan raporda şu ifadelere yer verdi:

"Sırp Belediyeler Birliği, eğitim, sağlık ve yerel ekonomik kalkınma da dahil olmak üzere bazı kamu hizmetlerinin sağlanmasında ortak zorluklar üzerinde koordinasyon sağlamak için ortak çıkarlara, dile ve kültüre sahip belediyeleri güçlendirecektir."

Escobar, Belgrad ile Priştine arasındaki ilişkinin zor olduğunu, ancak Şubat ve Mart aylarında ABD'nin güçlü desteğiyle "her iki ülkenin" yükümlülüklerini yerine getirmesi için bir çerçeve sağlayan ilerleme kaydedildiğini de sözlerine ekledi.

Balkan News

Yorumlar (0)