Kosova Ekonomi Bakanı Artane Rizvanolli, Kosova Cumhuriyeti topraklarının tamamında kripto para madenciliğinin yasaklandığını duyurdu.
Ülkedeki enerji krizi nedeniyle elektrik dağıtımında olağanüstü önlemler için bir komisyon oluşturulduğunu duyuran Rizvanolli, komisyonun ülke genelinde kripto para üretimini yasaklama kararı aldığını duyurdu.
Kripto para üretimi yapılan mevkilerin tespitinin ilgili kurumların desteğiyle gerçekleştirileceğini ve kanunun uygulanacağını duyuran Rizvanolli, komisyonun hedefinin ülkedeki enerji krizinin Kosova vatandaşlarına ek yük getirmeden aşılması olduğunu ifade etti.
Kripto para madenciliği için kullanılan yüksek donanımlı bilgisayarların kullandığı elektrik miktarı, tartışma konusu olmaya devam ediyor.
Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışma, dünya genelinde Bitcoin madenciliği için kullanılan bilgisayarların bir yıl içerisinde Arjantin’in kullandığından daha fazla elektrik harcadığını ortaya koymuştu.
Kosova’da hükümet, enerji krizi nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintileri uyguluyor.
Balkan News