Kosova’daki en büyük Sırp partisi konumundaki Sırp Listesi, nisan ayında yapılacak yerel seçimleri boykot kararlarında bir değişiklik olmadığını ilan etti.
Sırbistan ve Kosova’nın AB ara buluculuğunda ikili ilişkilerin normalleştirilmesi ve Sırp Belediyeler Birliğinin kurulması konusunda anlaşmasından sonra gözler Kosovalı Sırplara çevrildi.
Diğer taraftan Sırp Listesi temsilcileri, Sırp Belediyeler Birliği kurulmadığı sürece Kosova kurumlarına dönmeyeceklerini ve 23 Nisan’da yapılması planlanan yerel seçimi boykot edeceklerini duyurdu.
ABD’nin Priştine Büyükelçisi Jeffrey M. Hovenier ile bir toplantı gerçekleştiren Sırp Listesi Başkanı Goran Rakic liderliğindeki heyet, Sırp çoğunluklu belediyelerde yapılacak erken seçime katılmama konusundaki tutumlarında bir değişiklik olmadığını duyurdu.
Balkan News