Priştine'de çocuk istismarı protesto edildi

Kosova 31.08.2022, 14:20 31.08.2022, 16:10
Priştine'de çocuk istismarı protesto edildi
© AA

Kosova'da 11 yaşındaki bir kız çocuğunun 5 kişi tarafından cinsel istismara uğraması komuoyunda infial yaratırken, başkent Priştine'de protestolara neden oldu.

Priştine’deki Zahir Pajaziti Meydanı'nda yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen protestoda, kız çocukları ve kadınların korunması ve devlet kurumları ile toplumun duyarlı hale getirilmesi için acilen önlem alınması talep edildi.

Devlet kurumlarının bu tür vakaları önlemek adına daha sorumlu ve hassas davranması gerektiğini savunan göstericiler, kız çocukları ve kadınların yeterince korunmadığına işaret etti.

Cinsel istismar suçlarının failleri için idam cezası talep eden göstericiler, Adalet Bakanlığı ve Savcılık binasına kırmızı boya fırlattı.

Kosova polisi, 11 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettikleri şüphesiyle 5 kişiyi bir ay süreyle gözaltına alırken, Kosova Emniyet Müdürü Samedin Mehmeti olay nedeniyle istifa etti.

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olayın titizlikle incelenmesi ve faillerinin derhal gerekli cezayı alması gerektiğini vurgulayarak, çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında cezaların sertleştirilmesi için yasal değişikliklere gidilmesi gerektiğini söyledi.

Time Balkan/Balkan News

Yorumlar (0)