Escobar: "Sırp Belediyeler Birliği kurulacak"

BALKANLAR 02.12.2022, 12:39 02.12.2022, 16:46
Escobar: "Sırp Belediyeler Birliği kurulacak"
© AA

ABD’nin Batı Balkanlar Özel Temsilcisi Gabriel EscobarKosova’da Sırp Belediyeler Birliği'nin kurulmasına ilişkin kararın uygulanacağını açıkladı.

ABD merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi'nin çevrimiçi konferansında konuşan Escobar, Sırp Belediyeler Birliğinin (ZSO), Sırbistan ile Kosova arasında AB arabuluculuğunda gerçekleşen diyalog süreci kapsamında imzalanan Brüksel Antlaşması'nın en önemli hükümlerinden biri olduğunu söyledi.

Yasal olarak bağlayıcı bir hükmün söz konusu olduğunu anımsatan Escobar, "ABD diyaloğu destekliyor, bu durumda söz konusu hüküm bizim de yükümlülüğümüz oluyor. Bu karar uygulanmalı ve uygulanacak da.” diye konuştu.

Avrupa'da azınlıklara toplu haklar tanıyan uygulamaların mevcut olduğuna işaret eden Escobar, "Dünyada Kosova'yı ABD kadar destekleyen başka bir ülke yok." dedi.

Kosova ile Sırbistan arasında araç plakaları konusunda varılan anlaşmaya da değinen Escobar, anlaşmanın gerginliğin düşürülmesi açısından önemli olduğunu düşündüğünü söyledi.

Balkan News

Yorumlar (0)