Becirovic: “Dodik'e yönelik AB yaptırımları sıkılaştırılmalı“
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Denis Becirovic, Avrupa Birliğine Bosnalı Sırp lider Milorad Dodik’e yönelik yaptırımları sıkılaştırma çağrısı yaptı.
AB üyesi 27 ülkenin temsilcilerinden oluşan bir grupla yaptığı görüşmede Becirovic, birliğe yaptırımlar konusunda ABD ve İngiltere örneğini takip etme tavsiyesinde bulundu.
Becirovic görüşmede, Dodik'in Dayton Barış Anlaşması'nı ve Bosna Hersek'in bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü açıkça tehdit eden tehlikeli bir siyasetçi olduğuna dikkat çekti.
Becirovic, birliğin Dodik liderliğindeki entiteye finansal kaynak sağlamasının Bosna Hersek ve Batı karşıtı siyasete destek manasına geleceğini ileri sürdü.
Becirovic, “Bosna Hersek Anayasası'nı çiğneyen, Bosna Hersek devletinin kanunlarını sorgulayan, Bosna Hersek Anayasa Mahkemesi'ne saygısızlık eden, hüküm giymiş savaş suçlılarını yücelten ve onurlandıran ve Birleşmiş Milletler'in en yüksek mahkemeleri tarafından da kınanmış olan 'Büyük Sırbistan' projesini savunan bir kişiden söz ediyoruz.“ dedi.
Balkan News