Sırbistan Voyvodina Sosyal Demokrat Birliği'nin (LSV) eski lideri Nenad Canak, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in Rusya konusundaki tutumunu değerlendirerek, Sırp liderin Vladimir Putin rejimi tarafından öldürülmekten korktuğunu söyledi.
Rus muhalif Vladimir Kara-Murza'nın 25 yıl hapse mahkum edilmesinin Sırbistan'daki yankılarını değerlendiren Canak, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21. yüzyılın Hitler'i, Rusya ise Üçüncü Reich." dedi.
Putin önderliğindeki Rusya'nın bir Nazi devleti olduğunu ifade eden Canak, "Nazi geleneklerine uygun biçimde hareket ediyor. Her türlü farklılığı ortadan kaldırmaya çalışıyor, bu durum geçmişte Almanya'da yaşananları hatırlatıyor. Almanya'daki toplama kamplarına Yahudilerden önce ilk olarak itaat etmeyen Almanlar ile Hitler karşıtları kapatılırken, günümüzde Rusya'nın 'en ağır happishaneler' olarak bilinen toplama kamplarına devletin içindeki düşmanlar kapatılıyor. Oraya girenin bir daha çıkamayacağı herkesin malumu." diye konuştu.
Sırp lider Vucic'in birçok kez Rusya'ya itaat etmemesi durumunda öldürülebileceğinin sinyallerini verdiğini anımsatan Canak, "Vucic, Rusya'ya yaptığı resmi ziyaretlerden birinde bir köpeğin gözleri önünde öldürülmesinin ardından itaat etmemesi durumunda başına gelecekleri anladı. Putin rejiminin kendisini öldürmesinden korkuyor." ifadelerini kullandı.
Canak, son olarak, Sırbistan İstihbarat Ajansı Başkanı ve eski içişleri bakanı Aleksandar Vulin'in Kremlin'in kölesi olduğunu ve Vucic'in yaptıklarını Rusya'ya bildirdiğini sözlerine ekledi.
Balkan News