Sırbistan'da yılın ilk yarısında 20 kadın cinayeti işlendi

Sırbistan 05.08.2022, 13:43 05.08.2022, 14:07
Sırbistan'da yılın ilk yarısında 20 kadın cinayeti işlendi
© AA

Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Cinsiyet Eşitliği Koordinasyon Kurulu Başkanı Zorana Mihajlovic, ülkede, 2022 yılının ilk yarısında 20 kadın cinayeti işlendiğini açıkladı.

Yetkili makamların koruyucu ve önleyici tedbirler aldığına işaret eden Mihajlovic, "Kadınlarımız, söz konusu tedbirler sayesinde daha cesur hale geldi. Kadına yönelik şiddet, en büyük toplumsal sorunlardan biridir." dedi.

Koordinasyon kurulunun, kadına şiddet uygulayan kişilerden oluşan bir listenin oluşturması çağrısında bulunduğunu aktaran Mihajlovic, "Yılın ilk yarısında 20, son 12 yılda ise 350 kadın öldürüldü. Bunlar korkunç rakamlar." diye konuştu.

Aile içi veya kadına yönelik şiddet olaylarında, suçlunun serbest bırakılması durumunda mağdurun bilgilendirilmesinin büyük önem arz ettiğinin altını çizen Mihajlovic, yetkili makamların irtibat halinde olması gerektiğini vurguladı. 

Aile İçi Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun'un düzenlenmesi için bir girişim başlattıklarını anımsatan Mihajlovic, "Çocuk evlilikleri, insan ticareti ve aile içi şiddet olarak algılanmalı. Tek bir kadın bile şiddet gördüğü sürece işimiz bitmemiş demektir." ifadelerini kullandı.

Balkan News

Yorumlar (0)