Sırbistan ve Karadağ’da Djokovic’e destek gösterisi

Sırbistan 07.01.2022, 15:18 07.01.2022, 15:24
Sırbistan ve Karadağ’da Djokovic’e destek gösterisi
© Facebook

Sırbistan ve Karadağ’da dünyaca ünlü Sırp tenis yıldızı Novak Djokovic’e destek gösterileri tertiplendi.

Avustralya’ya giriş vizesi iptal edildikten sonra gözetim merkezi olarak kullanılan bir otelde tutulan aşı karşıtı Sırp tenisçiye vatanı Sırbistan ile komşu ülke Karadağ’dan destek geldi.

Karadağ’ın Niksic, Berane ve Budva kentlerinde toplanan yüzlerce gösterici, Avustralya hükümetine Djokovic’i serbest bırakma çağrısı yaptı.

Balkan Insight’ın haberine göre Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan geniş katılımlı bir protesto gösterisinde de yüzlerce gösterici Djokovic’e desteğini haykırdı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan hükümetinin Avustralya hükümeti ile irtibata geçerek Djokovic’in tutulduğu meşum otel yerine kiralanacak başka bir evde kalmasına izin verilmesini talep ettiğini duyurdu. Djokovic ile görüştüğünü de duyuran Vucic, “tüm Sırbistan’ın kendisiyle olduğu” mesajını ilettiğini söyledi.

Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Porfirije de Djokovic ile görüştüğünü ve Ortodoks Noeli öncesinde kendisine kilisenin desteğini ilettiğini açıkladı.

Balkan News

Yorumlar (0)