Sırp bakandan tehdit gibi açıklama: "Boşnakların hayatını tehdit ediyor"

Sırbistan 23.08.2021, 14:06 23.08.2021, 14:26
Sırp bakandan tehdit gibi açıklama: "Boşnakların hayatını tehdit ediyor"
© Facebook

Batı Balkanlar’da tüm Sırpları aynı çatı altında toplamayı hedefleyen “Sırp Dünyası” projesinin mimarı olan Sırbistan İçişleri Bakanı Aleksandar Vulin, skandal bir açıklamaya daha imza attı.

Vulin, Bosna Hersek’te kabul edilen Srebrenitsa Soykırımı’nı inkar yasasının Boşnakların hayatlarını tehdit ettiğini ileri sürdü. Vulin, Eski Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Valentin Inzko’nun dayatma yoluyla geçirdiği soykırımı inkar yasasının Sırpların Srebrenitsa hakkındaki “gerçekleri” ifade etmekten alıkoymayı amaçladığını iddia etti. Vulin, “Bu Inzko’nun kendisini sevmeyen halktan intikamı” diye konuştu.

Bu yasa ile Bosnalı Sırp lider Dodik ve “aklı başında” herkesin hapsedileceğini ileri süren Vulin, “O halde Bosna’yı bir zindan ülkesine çevireceksiniz. Boşnaklar bu yasa sayesinde daha mutlu olacak değiller. Bu sadece barışı ve Boşnakların hayatlarını tehdit ediyor” diye konuştu.  

Balkan News

Yorumlar (0)