Vuçiç: Kosova, Türkiye’nin değil

Sırbistan 22.07.2021, 09:22 22.07.2021, 14:07
Vuçiç: Kosova, Türkiye’nin değil

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin Kosova'nın uluslararası alandaki tanınırlığı için lobi çalışması yapacağına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Kosova'nın Sırbistan'a ait olduğunu ileri süren Vuçiç, Sırbistan'ın kendisine ait olanı koruyacağını söyledi.

Türkiye'nin büyük bir güç ve Erdoğan'ın büyük bir lider olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuşmayı deneyeceğini söyleyen Vuçiç, Türkiye’ye nazaran Sırbistan’ın da çok daha küçük bir ülke olduğunu fakat bunun Sırbistan’ın kendisine ait olan şeyi korumaya çalışmayacağı manasına gelmediğini vurguladı.

2008 yılında Sırbistan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Kosova’nın bağımsızlığını tanımayan ve dış politikasını Kosova’nın tanınmasını engellemek üzerine inşa eden Sırp lider, “Burası Türkiye değil, Türkiye’ye ait de değil. Sırbistan’a ait. Bize düşen kendi toprağımız ve kendi halkımız için savaşmak. Bizim başka bir vatanımız yok. Ne olur göreceğiz” diye konuştu.

Erdoğan’ın çok güçlü bir lider olduğunu ve Kosova’ya ilişkin tutumunu yumuşatacağına inandığını söyleyen Vuçiç, “Eğer yumuşatmazsa biz ülkemiz için savaşacağız. Başka seçeneğimiz yok. Ülkemizi ve Kosova’daki halkımızı koruyacağız. Ve Tanrı’ya yemin olsun ki bazen söylediğim üzere o kadar da küçük olmadığımızı göreceksiniz” diye konuştu.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl törenlerine katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hareketinden önce yaptığı açıklamada Erdoğan, KKTC’nin tanınması için çalışmanın yanı sıra Kosova’nın tanınması için de çalışma yürütüleceğini ifade ederek, “İnşallah BM Genel Kurulu’nda Joe Biden’la da yapacağımız görüşmelerde kendisiyle bu konuları ele alacağız. Kosova’nın tanınması noktasında müşterek bir çalışma yürütelim, bunu kendisine teklif edeceğiz’’ diye konuşmuştu.

Balkan News

Yorumlar (0)