Saraybosna Kış Festivali'nde Bursa rüzgarı

YAŞAM 08.02.2022, 15:41 08.02.2022, 16:17
Saraybosna Kış Festivali'nde Bursa rüzgarı
© AA

38. Uluslararası Saraybosna Kış Festivali kapsamında bugün Saraybosna'da Türk dünyasının 2022 kültür başkenti Bursa'nın tanıtımı yapıldı.

Programa Türkiye Cumhuriyeti Bosna Hersek Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Fethullah Bingül, Uluslararası Türk kültür teşkilatı TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kasseinov, Uluslararası Saraybosna Kış Festivali Direktörü İbrahim Spahic, Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric ve diğer yetkililer ve konuklar katıldı.

Konuklara seslenen Bingül, Bursa ile Saraybosna arasındaki güçlü bağların ve dostluğun sonsuza kadar sürmesini umduğunu dile getirdi.

Bingül, “Saraybosna ile Bursa 1972'den beri kardeş şehirler, o günden bu yana da geçmişimizden güç ve ilham alarak daha da yakınlaştık. Bursa, Balkanlar'ın uyum içinde var olan birçok büyük kültürlerini ve izlerini bulabileceğiniz bir yer." dedi.

Büyükelçi Girgin, Saraybosna ile Bursa'nın 50 yıl önce bile kardeş olmasından etkilendiğini vurgulayarak bu iki şehrin o günden bu yana çok güçlü ilişkiler ve iş birliği içinde olduklarını belirtti.

Büyükelçi Girgin, “Saraybosna ve Bursa kadar birbirine benzeyen iki şehrin var olmadığını söylemek istiyorum.Saraybosna ve Bursa'ya baktığınızda gerçekten benzer olduklarını göreceksiniz. Her iki şehir de tarih boyunca başkent olmuş, büyük bir kültürel mirasa, insanlara, yeşilliklere, doğal mirasa sahipler. Aslında saydığım her şey bu iki şehri birleştiriyor.” dedi.

Kasseinov, TÜRKSOY'un üyeleri arasındaki bağları ve işbirliğini güçlendirmek için çok çalıştığını söyledi.

Uluslararası Saraybosna Kış Festivali Direktörü İbrahim Spahic, "Her medeniyetin bizi birbirimize bağlayan ipleri vardır. Bursa'nın tanıtımı aslında bu ipin özel bir parçasıdır. Bugün bulunduğunuz adres, Bursa'nın manevi ve hayat duygularına eşit olan Saraybosna'dır ve bu nedenle bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. "dedi.

Hadzibajric de konuşmasında Bursa'nın Saraybosna'da tanıtılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

2022 yılı Türk dünyasının kültür başkenti Bursa şehrinin tanıtım programı kapsamında saat 18.00'de Süleyman Çelebi anısına program ve mevlud olarak da bilinen Mevlüd-i Şerif konulu panel düzenlenecek.

Balkan News

Yorumlar (0)