Arnavutluk’taki orman yangınlarında ilk kayıp

Arnavutluk 04.08.2021, 15:55
Arnavutluk’taki orman yangınlarında ilk kayıp
© Facebook

Arnavutluk’un Ergiri (Gjirokastra) şehri yakınlarındaki orman yangınında bir kişi hayatını kaybetti.

Kontrolden çıkan yangının yerleşim yerini tehdit etmeye başlamasıyla birlikte Salı günü ordunun tahliyesini başlattığı Asim Zeneli köyünde bir kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Meta’dan AB’ye teşekkür

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta, yangınlar nedeniyle AB Sivil Koruma Mekanizması’nın Arnavutluk için aktif hale getirilmesi ve Arnavutluk’a sağlanan yardımlar nedeniyle AB’ye teşekkür etti. “Sivil Koruma Mekanizması’nın tepkisini uzun zamandır beklendiğini” vurgulayan Meta, kritik anlardaki desteği nedeniyle AB’ye müteşekkir olduklarını ifade etti.

Mekanizma çerçevesinde Arnavutluk’a Çekya ve Hollanda’dan iki helikopter gönderileceği duyuruldu. AB, ayrıca yangın söndürme ekiplerinin koordinasyonu için uydu görüntüsü de temin ediyor.

Balkan News

Yorumlar (0)