Sırp medyası: "Dodik, Vucic'e saldırıyor"

Sırp medyası, Vucic'e yönelik saldırıların, Bosna Hersek'te Ekim'de yapılması planlanan genel seçim öncesi artacağını ileri sürdü

BALKANLAR 29.06.2022, 12:40 29.06.2022, 12:49
Sırp medyası: "Dodik, Vucic'e saldırıyor"
© AA

Sırp medyasının iddialarına göre, Rusya'nın talimatıyla hareket eden Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik, Bosna Hersek'in egemenliğinden sonra şimdi de Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'e saldırıyor.

Dodik yanlısı medyanın Vucic'in, Batı'da gereğinden fazla ödün verdiğine dair haberlere imza attığına işaret eden Sırbistan medyası, Dodik'in, „bir numaralı Sırp“ olmak için mücadeleye hazır olduğunu belirtti.

Söz konusu haberde, Dodik'in 'sözcüsü' Dzevad Galijasevic'in, Sırp bir yetkili hakkında yaptığı açıklamayla dolaylı olarak Vucic'in siyasetini eleştirdiği kaydedildi.

Galijasevic, yaptığı açıklamada, „NATO üyesi ülkelerle iyi ilişkilere sahip olmak ve 19 müttefiki olup Sırbistan'ı bombalayarak toprağının yüzde 15'ini almak isteyen bir ittifaka katılmaya çalışmak için ya deli olmak ya da Sırp olmamak gerek.“ ifadelerini kullandı.

Haberlerde ayrıca Galijasevic'in Vucic'in "Sırp Cumhuriyeti'ni tahrip eden Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt'i meşru kabul ettiği" yönündeki katı eleştirilerine de yer verildi. 

Bosnalı Sırpların lideri Dodik'in tek başına kaldığına dikkati çeken Sırp medyası, Vucic'e yönelik saldırıların, Bosna Hersek'te Ekim'de yapılması planlanan genel seçim öncesi artacağını ileri sürdü.

Balkan News

Yorumlar (0)