TİKA'dan Bosna Hersek'te ihtiyaç sahibi 1000 aileye yardım

Bosna Hersek 01.05.2021, 10:02
TİKA'dan Bosna Hersek'te ihtiyaç sahibi 1000 aileye yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Erenler Sofrası Ramazan Programı kapsamında Bosna Hersek’te ihtiyaç sahibi 1.000 aileye gıda ve hijyen malzemesinden oluşan paketleri ulaştırdı.

2021 yılının Cumhurbaşkanlığı tarafından Yunus Emre ve Türkçe Yılı, Hacı Bektaş Veli Yılı ve Ahi Evran Yılı olarak ilan edilmesi vesilesiyle TİKA’nın başlatmış olduğu “Erenler Sofrası” Bosna Hersek’te ihtiyaç sahipleriyle buluştu.

TİKA’nın “Erenler Sofrası” Ramazan Programı kapsamında; Tuzla, Srebrenitsa, Orta Bosna (Vitez), Livno (Glamoç ve Kupres), Saraybosna ve Sırp Entitesinde (Bosanska Kostajnica, Prijedor, Doboj, Teslic, Kotor Varos, Bosanski Samac, Modrica, Prnjavor ve Derventa) ikamet eden ihtiyaç sahibi toplam 1.000 aileye gıda ve hijyen paketleri ulaştırıldı.

Gıda ve hijyen paketleri TİKA  ile Bosna Hersek İslam Birliği, Merhamet Derneği, Bolja Buducnost Romen Kadınlar Derneği ve Jacanje Zuralipe Romenler Derneği iş birliğinde dağıtıldı. Pandemi tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen dağıtım törenine, T.C Banja Luka Başkonsolosu Oğuz Kılıç, Bosna Hersek Merhamet Derneği Başkanı Kenan Vrbanjac, TİKA Saraybosna Koordinatörü Muhammed Ünal ve aileler katıldı.

Dağıtım programında konuşan T.C. Banja Luka Başkonsolosu Oğuz Kılıç, insani yardımlar konusunda tarihinden ve kültüründen miras kalan güçlü bir geleneğe sahip olan Türkiye’nin, dünyanın her köşesindeki ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırdığını ifade etti. Kılıç, “Bosna Hersek’teki kardeşlerimize her alanda yardımcı olmak için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.” dedi.

Sağlanan destekten dolayı Türk halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan Bosna Hersek Merhamet Derneği Başkanı Kenan Vrbanjac ise Covid-19 salgınına rağmen ihtiyaç sahiplerinin unutulmamasının önemli olduğunu ve TİKA’nın her sene düzenlediği Ramazan programları ile bu görevi yerine getirdiğini ifade etti.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Muhammed Ünal ise TİKA’nın dayanışma ve paylaşma ikliminin hâkim olduğu Ramazan ayında Türkiye’nin yardım elini dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını ifade etti. Ünal ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının, “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ve “Hacı Bektaş Veli Yılı” olarak ilan edildiğini ve bu kapsamda 2021 Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilen proje ve faaliyetlerin, Anadolu’nun kalbi olarak görülen değerlerden ilham alınarak “Erenler Sofrası” adı altında düzenlendiğini belirtti. Ünal son olarak Bosna Hersek genelinde gıda ve hijyen olmak üzere toplam 25 tonluk destek malzemelerinin ihtiyaç sahibi 5.000 kişiye ulaştırıldığını sözlerine ekledi.

TİKA

Yorumlar (0)