Şekib Avdagiç: “Türkiye ve Bosna Hersek'in ticaret hacminin daha yüksek olması gerekiyor"

EKONOMİ 11.05.2022, 16:26 11.05.2022, 16:52
Şekib Avdagiç: “Türkiye ve Bosna Hersek'in ticaret hacminin daha yüksek olması gerekiyor"
© Balkan News

11. Saraybosna İş Forumu'na Türkiye'den bir heyet ile katılan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Balkan News'a yaptığı açıklamada Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki siyasi ilişkilerin çok yüksek düzeyde olduğunu ve bunun belirli oranda ekonomik ilişkilere de yansıdığını ifade etti.

Avdagiç, ekonomik ilişkilerin iyi olmasına rağmen, her iki ülkenin potansiyeli dikkate alındığında ticaretin halen istenilen seviyede olmadığını söyledi.

Avdagiç, “Rakamları bir araya getirdiğimizde Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin daha yüksek olması gerekiyor. İlk ticaret hacmi hedefimiz en az bir milyar avro idi. Burada Bosna Hersek ile Türkiye arasında bir denge yok. Türkiye ithal ettiğinden çok daha fazlasını ihraç ediyor. Bosna Hersek'ten Türkiye'ye mümkün olduğunca çok ithalat yapan Türk firmaları üzerinde çalışmalıyız.“ dedi.

Şekib Avdagiç, ticaret hacminin artması ve daha da büyümesi için öncelikle Bosna Hersek Federasyonu ve Sırp Cumhuriyeti entitelerindeki koşulların ne olduğunu görmek ve Türk yatırımcılar için alternatif olan ülkelerle karşılaştırmak gerektiğini ifade etti. 

Balkan News

Yorumlar (0)