Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic-Radman, Sırbistan’ı Rusya konusundaki dış politikasını Avrupa Birliği ile aynı çerçeveye oturtmaya davet etti.
Grlic-Radman, AB’ye üyelik müzakereleri yürüten Sırbistan üzerindeki baskının her geçen gün arttığını ve Sırbistan’ın Rusya siyasetinin sürdürülebilir olmadığını söyledi.
Bölge basınında ise seçimlerden galip ayrılan Vucic’in Rusya’ya yaptırım kararı alabilmek için yeni hükümette Rus yanlısı siyasi lider Ivica Dacic ve partisini koalisyon dışı bırakma çalışması yaptığı ileri sürüldü.
Grlic Radman, Lüksemburg’da yapılacak AB dışişleri bakanları toplantısında Batı Balkanlar ve bölgenin istikrarının da konuşulacağını söyledi.
Dışişleri Bakanı Grlic Radman, açıklamasında Bosna Hersek’in derin bir siyasi kriz içerisinde olduğunu ve gerçekleştirilecek bir seçim yasası reformu ile ülkede yapılacak seçimlerin meşruiyeti ve bütünlüğünün garanti altına alınması gerektiğini söyledi.
Balkan News