
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani'ye Türkiye’deki depremler sonrasındaki yardım ve destekleri için teşekkür mektubu gönderdi.
İletişim Başkanlığının bildirdiğine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan mektubunda, “Kahramanmaraş'ta 10 ili doğrudan vuran ve ülkemizde derin acılara neden olan yıkıcı deprem için taziye mesajı göndererek acımızı paylaştığınız ve kısa sürede destek verdiğiniz için sizlere milletim ve şahsım adına teşekkür ederim. Bu tür doğal afetlerde dost ülkelerin yanımızda olması bize dayanma gücü veriyor.“ ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubunda, Kosova Cumhuriyeti'nin yaptığı yardımların depremin sarsıcı etkileriyle mücadele eden halka büyük katkı sağladığı da belirtildi.
Erdoğan, “Bu zorlu kış günlerinde depremin sarsıcı etkileriyle mücadele eden halkımıza yardımlarınız çok büyük katkı sağladı. Enkaz altında mahsur kalan insanların hayatlarını kurtarmak için arama-kurtarma ekiplerinizin göstermiş olduğu çabalar her zaman minnetle anılacaktır.“ diye yazdı.
Erdoğan'ın mektubunda ayrıca, “Bu vesileyle sizlerin sağlığı ve mutluluğu ile dost ve kardeş Kosova halkının esenliği ve refahı için en iyi dileklerimi tekrardan sunuyorum.“ denildi.
Balkan News