Osmani’den Sırbistan’a sömürgecilik ve soykırım suçlaması

Kosova 12.10.2021, 11:09 12.10.2021, 11:26
Osmani’den Sırbistan’a sömürgecilik ve soykırım suçlaması

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Sırbistan’ı soykırım ve sömürgecilikle suçladı.

Kosova yönetiminin Belgrad’daki Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi’ne katılmamasına ilişkin eleştirilere cevap veren Osmani, Facebook üzerinden yayınladığı açıklamada Sırbistan’ın buradaki gözlemci statüsünü istismar ettiğini ileri sürdü.

Osmani, “Belgrad’da gerçekleştirilen Bağlantısızlar Hareketi Konferansı’nda Sırbistan, bir kez daha Kosova Devleti hakkındaki gerçekleri çarpıtmak için gözlemci statüsünü istismar etti” diye yazdı.

Osmani, Sırbistan’ın Slobodan Miloşeviç liderliğinde Yugoslavya’nın şiddetli bir şekilde dağılmasına ve Kosova, Bosna Hersek ve Hırvatistan’da insanlığa karşı işlenen suç ve soykırımlara neden olduğunu söyledi. Sırbistan’ı sömürgeci bir ülke olarak tanımlayan Osmani, masum siviller aleyhinde işlenen soykırımları reddeden ve istikrarsızlık yaratıcı bir siyaset izleyen Sırbistan’ın eylemlerinin Bağlantısızlar Hareketi’nin değerleriyle çatıştığını ileri sürdü.

Bağlantısızlar Hareketi’nin Kosova’yı henüz tanımayan üyelerini Sırbistan’ın Miloşeviç mantalitesine ait propagandasına kapılmayarak Kosova’yı tanımaya davet eden Osmani, Sırbistan’a da iyi komşuluk ilişkilerine katkı sağlayabilmek adına uluslararası alanda Kosova aleyhinde kampanya yapmaya son verme çağrısı yaptı.

Balkan News

Yorumlar (0)