Rus devlet televizyonu “Russia Today“ Sırbistan'da temsilcilik açacak.
Söz konusu kanal, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlığını teşvik etmekten ve desteklemekten dolayı Avrupa Birliği'nin yayınlanmasına yasak getirdiği TV kanalı olarak biliniyor.
Sputnik Sırbistan'ın baş ve sorumlu editörü Ljubinka Milincic, bu kanalın açılışı için hazırlık yapıldığını doğruladı.
Milincic, “Evet, bu doğru. Fakat hemen Sırbistan'da yayına başlayacak değil, hala hazırlık aşamasında.“ dedi.
AB Konseyi, mart ayında Rus devlet medyası “Russia Today“ ve “Sputnik“in AB genelindeki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.
Brüksel'de, bu iki medya kuruluşunun Ukrayna'ya karşı Rus saldırganlığını teşvik etme ve desteklemede önemli rol üstlendikleri ve kamu düzenine ve AB'nin güvenliğine önemli ve doğrudan bir tehdit oluşturdukları değerlendirmesinde bulunulmuştu.
Balkan News