Saraybosna'da ramazana özgü lezzet: Topa

YAŞAM 09.05.2021, 14:45 09.05.2021, 14:54
Saraybosna'da ramazana özgü lezzet: Topa
© Balkan News

Saraybosna’da iftar sofralarının vazgeçilmezi olan topa, ramazana özgü lezzetlerin başında geliyor. Kaymak, tereyağı ve farklı peynirler kullanılarak yapılan topa, iftar sofralarında hurma ve suyun ardından ilk servis edilen lezzetler arasında yer alıyor.

Bosna Hersek’in diğer şehirlerinde de yapılıyor olsa da Saraybosna’ya özgü olan ve sadece ramazan ayına özel bir lezzet olan topa, iftar sofralarında ana yemekten önce servis ediliyor.

Tıpkı somun gibi Saraybosna’daki iftarların olmazsa olmazlarından olan topa, kentin eski geleneklerinden biri olarak gösteriliyor.

Saraybosna’da geleneksel yemekleriyle tanınan ASDŽ isimli restoranın aşçısı Muhamed Aydinoviç, topa yapmanın inceliklerini Balkan News’e anlattı.

Balkan News

Yorumlar (0)