Sırbistan Eğitim Bakanı okul saldırısı nedeniyle istifa etti

Sırbistan 07.05.2023, 20:56 07.05.2023, 23:32
Sırbistan Eğitim Bakanı okul saldırısı nedeniyle istifa etti
© AA

Sırbistan Eğitim Bakanı Branko Ruzic, 3 Mayıs'ta başkent Belgrad'daki bir ilkokulda gerçekleşen silahlı saldırı nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, Ruzic'in istifasını Başbakan Ana Brnabic'e sunduğu belirtildi.

Ruzic'in, saldırının gerçekleştiği gün istifa ettiği anımsatılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerinin yanı sıra benzer olayların bir daha asla yaşanmaması temennisinde bulunuldu.

Eğitim sisteminde yer alan herkese görev süresi boyunca yaptıklarını verimli iş birliğinden dolayı teşekkürlerini ileten Ruzic, "Okul saldırısında gördüğümüz trajik manzaralar ve evlatlarını kaybeden ailelere başsağlığı dilediğimiz anlarda akıtılan gözyaşlarını ömrüm boyunca bir mühür gibi kalbimde taşıyacağım." ifadelerine yer verdi.

Sırbistan'ın bu zor günlerde sükunet, sevgi ve empatiye ihtiyaç duyduğuna işaret eden Ruzic, istifa etmenin demokratik toplumlarda bir güç göstergesi, Balkanlar'da ise bir zayıflık göstergesi olduğunu belirterek, bu konudaki kararı kamuoyunun vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Belgrad'daki Vladislav Ribnikar İlkokulu'nda, 7. sınıf öğrencisi Kosta Kecmanovic 3 Mayıs’ta güvenlik görevlisi ve öğrencilere silahla ateş açmıştı. Olay sonucu 8'i çocuk, 1'i güvenlik görevlisi 9 kişi ölmüş, 6'sı çocuk 1'i öğretmen 7 kişi yaralanmıştı.

14 yaşındaki çocuğun saldırıyı planlı gerçekleştirdiği ve üzerinde saldırdığı öğrencilerin listesi ile okul planının bulunduğu aktarılmıştı.

Balkan News

Yorumlar (0)