SEDEF Medya açıldı

Bosna Hersek 27.08.2021, 16:14 27.08.2021, 20:08
SEDEF Medya açıldı

Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı bünyesinde kurulan Sedef Medya’nın resmi açılışı yapıldı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da "Balkanlar'ın yeni medyası" sloganıyla kurulan Sedef Medya bünyesindeki stüdyo ve haber merkezi bugün resmen açıldı.

Saraybosna Eğitim Geliştirme Vakfı (SEDEF) çatısı altında faaliyet gösteren medya merkezinin açılışı, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Açılış törenine İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün, SEDEF Vakfı Başkanı Hasan Topaloğlu, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sevgi Kurtulmuş ve IUS Rektörü Ahmet Yıldırım ile Türkiye ve Bosna Hersek'ten çok sayıda konuk katıldı.  

Açılış töreninde konuşan Bilal Erdoğan, 2004 yılına dayanan bir geçmişi olan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nin Bosna Hersek’in sosyal ve kültürel hayatına büyük katkıları olduğunu ve SEDEF Medya’nın da bu açıdan önemli bir girişim olduğunu ifade etti.

SEDEF Vakfı’nın haberleşme ile ilgili çalışmalarının önemli olduğunu ve bu girişimle birlikte Türkiye ve Bosna Hersek’te büyük bir boşluğun doldurulduğunu ve kısa zamanda alınan mesafenin doğru insanlarla çalışıldığı manasına geldiğini söyledi.

Erdoğan, kurumun başarısı için kendilerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Törende SEDEF Medya Genel Yayın Yönetmeni Kayhan Gül de misafirlere kurumun çalışmaları ve önümüzdeki döneme ilişkin projeleri hakkında bilgi verdi. 

Sedef Medya bünyesinde "balkannews.com.tr" ve "balkannews.ba" olmak üzere Türkçe ve Boşnakça haber siteleri faaliyet gösteriyor.

Türkçe haber sitesi Balkan coğrafyasından güncel haberleri Türk kamuoyu ile paylaşırken, Boşnakça haber sitesi ise hem Balkanlar'dan gelişmeleri hem de Türkiye'den haberleri okuyucularına aktarıyor.

"Sedef Medya" çatısı altında son derece profesyonel bir stüdyo da inşa edildi. Stüdyoda çekilecek spor, müzik ve haber programları haftalık olarak "balkana" isimli YouTube kanalı üzerinden yayınlanacak.

Sedef Medya prodüksiyon işleri ve canlı yayınlar da yapmayı planlıyor.

Son derece profesyonel kurgu ve çekim ekibini bünyesinde barındıran merkez, belgesellerden tanıtım filmlerine, kısa filmlerden reklamlara kadar birçok prodüksiyon işini de yapabilecek kapasiteye sahip.

Gerek Türkiye'nin bölgeye gerekse bölge ülkelerinin Türkiye'ye ilgisi göz önünde bulundurulacak olursa "Sedef Medya" olarak yapılacak başarılı projelerle mevcut iyi ilişkilerin daha yukarı seviyelere çıkarılması ve bölgeyi iyi bilen bir ekiple farklı projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Balkan News

Yorumlar (0)