SDSM, Zaev’in istifasını kabul etti

Kuzey Makedonya 27.11.2021, 11:31
SDSM, Zaev’in istifasını kabul etti
© AA

Makedonya Sosyal Demokrat Birliği (SDSM), Başbakan Zoran Zaev’in parti başkanlığı pozisyonundan istifasını kabul etti

SDSM Sözcüsü Bogdana Kuzevska, partinin hızlı bir şekilde yeni bir başkan seçeceğini açıkladı. Parti Kongresi 12 Aralık’ta yapılacak ve yeni lider, delegelerin değil SDSM’nin bütün üyelerinin oylarıyla doğrudan seçilecek.

Kuzevska, Zoran Zaev’in partinin aktif bir üyesi olarak kalacağını söyledi.

Yerel seçimlerde aldığı yenilginin ardından hem parti başkanlığı hem de başbakanlıktan istifa edeceğini açıklayan Zaev, istifasını resmi olarak meclise sunmamış ve partisi SDSM’nin kararıyla istifasını ertelediğini açıklamıştı.

Zaev, Bulgaristan’da Kuzey Makedonya plakalı bir otobüsün kazasıyla ilgili trajik gelişmenin ardından istifasını bir kez daha ertelemişti.

Muhalif partilerin SDSM liderliğindeki koalisyon hükümetini düşürme girişimi, meclisteki güvensizlik oylaması önergesini imzalayan vekillerden birinin oylama günü fikrini değiştirmesi nedeniyle başarısız olmuştu.

2013’ten beri parti lideri olan Zaev, yeni SDSM hükümetinin partinin yeni başkanı tarafından kurulacağını açıkladı.

Balkan News

Yorumlar (0)